Image Map

Met pillen op, toch achter het stuur!

Ik zag gisteren een man die een zeer vol hoofd had en het allemaal niet meer zag zitten. Hij vertelde mij dat hij naar de arts moest voor medicatie. Hij heeft hier in zijn omgeving gezien dat er negatieve gevolgen kunnen zijn van medicatie. Ik heb toen verteld dat ik ervaringsdeskundige ben en dat ik wel goede ervaringen heb met medicatie.

Ik heb hem eerlijk gezegd dat het in de eerste periode het kan lijken alsof het allemaal veel erger wordt, lichamelijke klachten, niet mogen en kunnen auto rijden. Maar dat als je er eenmaal aangewend bent dan het je ook kan helpen. Ik heb hem dus laten zien dat er ook positieve kanten kunnen zitten aan medicatie. En dat als je er aan gewend bent je er goed mee kan autorijden bij bepaalde medicatie. Ik heb gezegd dat de arts daar nog veel meer over weet.

En dat een arts ook goed luistert bij een medicatieconsult naar wat de wensen zijn. Hem gevraagd er nog eens over na te denken.

Ook zei hij dat hij steeds pech op pech heeft en dat hij elke keer hulp nodig heeft. Omdat hij uit een beschermde omgeving komt net als ik en in een keer de moeder wegvalt. Die bij ons allebei heel belangrijk was. Ik zei dat ik ook eerst mijn leven zo ervoer maar dat door dat ik steeds dingen moest oplossen ik steeds meer dingen leerde en steeds meer zelf kan. Ik heb hem ook gezegd dat hij nog heel veel dingen kan leren, en dat het dan steeds beter gaat. Dit gaf hem hoop en kracht.

Later las ik in de rapportage: dhr. voelde zich vanmorgen niet goed. De ervaringsdeskundige die de ROM afnam heeft hem wat moed ingesproken. Dhr. lijk meer open te staan voor medicatie.