Image Map

Door inzicht weer geluk

Binnen het Centrum Ontwikkelingsstoornissen wordt een psychoeducatie met partner training gegeven. In deze training wordt er informatie verstrekt over wat autisme is

Lees meer

Muziek maken, dat is iets voor iedereen!

Op de afdeling waar ik werk ontmoet ik Jeffrey. Jeffrey lijkt onbereikbaar en er is vrijwel geen contact mogelijk. Ik vraag Jeffrey of ik even naast hem mag komen zitten.

Lees meer

Weer durven dromen

Je maakt iets mee in je leven wat er flink inhakt. Je leven is definitief veranderd. Je kunt niet terug naar zoals het was. Je dromen voor de toekomst kunnen niet meer plaatsvinden. Je worstelt dag in dag uit om weer lichtpuntjes te zien, weer zin te krijgen in het leven.

Lees meer

De valkuil!

Ik werk als ervaringsdeskundige in een kliniek op een Open Afdeling, waarin ik mijn ervaringen deel met cliënten en naast een luisterend oor, ook een voorbeeld kan zijn om trots te mogen en kunnen zijn op jezelf en respect te hebben voor je proces.

Lees meer

Het Signaleringsplan!

Heb met een cliënt een signaleringsplan gemaakt. Toen ik bij deze cliënt voor het eerst kwam, was hij eenzaam en praatte honderduit, en vond het prettig dat ik er voor hem was en naar hem luisterde en ook hoorde wat hij vertelde.

Lees meer

Hoera, er wordt geluisterd!

Een mevrouw is heel verdrietig en de verpleegkundige vraagt of ik wat extra aandacht aan haar wil geven Ik ga vervolgens naar de mevrouw toe en vraag wat ze nodig heeft nu Ze geeft aan dat ze graag met mij wil wandelen.

Lees meer

Stoppen met medicatie en dan...

Toen de cliënt op onze afdeling werd opgenomen werd er al aangegeven dat we met deze cliënt niet konden, cliënt was niet gemotiveerd voor behandeling en gaf aan dat het vooral zijn eigen keus was die men moest respecteren.

Lees meer

Met pillen op, toch achter het stuur!

Ik zag gisteren een man die een zeer vol hoofd had en het allemaal niet meer zag zitten. Hij vertelde mij dat hij naar de arts moest voor medicatie.

Lees meer

De trouwe 4 – voeter, levert stof tot gesprek!

Op een warme dag ging ik wandelen met een paar cliënten. Ik vertelde dat ik mijn hond wel mee had kunnen nemen.

Lees meer

Het woord therapie gebruiken we Nie!

Een van de cliënten van de afdeling waar ik werk, heeft geen zin in therapie, volgens zijn zeggen is hij niet ziek en heeft hij dus ook geen therapie nodig.

Lees meer

Een kleine stap op een lange weg

Een tijdje geleden werd ons gevraagd of wij als team ervaringsdeskundigen, een succes verhaal op papier wilde zetten, zodat alle verhalen worden gebundeld als boek.

Lees meer