Image Map

Thema- Avonden Donderdag

Helaas kunnen de THEMA- AVONDEN op Donderdagavond in Bureau Herstel niet doorgaan als gevolg van het Covid-19 Virus

 

 

 

Maatregelen Corona Virus

De werkzaamheden en bezoekmogelijkheden van Bureau Herstel Helmerzijde en De Opmaat zijn tot 28 april 2020 stopgezet in verband met het Corona virus. Er bestaat wel de mogelijkheid tot (beeld)bellen met telefoonnummer 06-18981751.

Voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Bekijk hier onze voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het Coronavirus.

Steunpunt Stemmen Horen van start in Hengelo

Vanaf donderdag 5 maart 2020 is er wekelijks een inloopmiddag voor en door mensen die stemmen horen. Het steunpunt is van 13.00 uur tot 14.30 uur op locatie De Opmaat in Hengelo. Ervaringsdeskundigen geven informatie, steun of advies rond dit onderwerp, ook voor hulpverleners en naasten. In Enschede bestaat vanaf 2018 een tweewekelijkse inloop op het terrein van Mediant Helmerzijde. Dit steunpunt is geopend op de woensdag van de oneven weken, van 13.30 tot 14.30 uur. 

Meer info: www.stichtingweerklank.nl

 

 

De dag van de Ervaringsdeskundige

Op donderdag 9 april vindt de vijfde editie plaats van de DAG VAN DE ERVARINGSDESKUNDIGE. Dit jaar is het in Rotterdam. Omdat de eerste aanmeldingen zo snel binnen kwamen, heeft de organisatie het uitgeven van kaarten voorlopig 'on hold'gezet. De organisatie is in handen van:

* Zadkine

* Howie the Harp

* Vereniging van Ervaringsdeskundigen

Op de hoogte blijven van de steeds aanvullende nieuwtjes over de Dag van de Ervaringsdeskundige? Houd dan vooral de website van de VvED in de gaten:

https://vved.org/save-the-date-dag-van-de-ervaringsdeskundige-9-4-2020/

Introductie Spel IS DAT RAAR?

IS DAT RAAR?, een spel voor kinderen van 7 t/m 13 jaar is gelanceerd op 6 februari 2020!

Het spel IS DAT RAAR? is de junior versie van het spel EEN STEEKJE LOS. Een spel dat haar effectiviteit ruimschoots heeft bewezen in het laagdrempelig bespreekbaar maken van de lastige dingen in het leven en zal zijn nut bewijzen bij preventie en vroegtijdig signaleren van onbegrepen gedrag. Het is een spel voor alle kinderen, van 7 tot 13 jaar. Je praat met elkaar over wat je meemaakt in je leven en wat je daarbij denkt en voelt. Je leert elkaar en jezelf beter begrijpen en ontdekt dat raar zo raar nog niet is. Het spel is in het basisonderwijs heel goed toepasbaar bij burgerschapsvorming, levenskunst en levenshouding. Maar ook bij groepsgesprekken binnen bijvoorbeeld scouting, jeugdzorg, enz.

Wilt U meer informatie over het spel, de aanschafmogelijkheid of andere informatie dan kunt U uiteraard bij ons terecht of een kijkje nemen op de website.

Om het spel onder de aandacht te brengen is een speciaal nummer geschreven. Luister het hier!

 

 

DE BAGAGEDRAGER

https://debagagedrager.nl/projecten/een-steekje-los-junior/.

Het Zelfregieteam Borne organiseert voor belangstellenden uit Borne en omgeving:

Een avond vol verrassingen over omgaan met elkaar, begrip krijgen voor "anders" zijn en wat dit kan betekenen voor jou en je omgeving.

Dinsdag 14 mei 2019: 19.00 tot ca. 21.30 uur      Kulturhus Borne      vrije toegang

 

Op deze avond wordt U meegenomen in een avond in het teken van de- stigmatiseren van onbegrepen gedrag. Dit vanuit het perspectief van de directe omgeving van degene wiens gedrag niet begrepen wordt. Wat kunt U verwachten?

U wordt op een ludieke wijze meegenomen in de wereld van onbegrip voor het gedrag van de ander. Ervaringen worden met U gedeeld. Tussendoor wordt U verrast met muzikale intermezzo's en tenslotte gaat U naar huis met een stukje gereedschap om in de toekomst om te kunnen gaan met het soms onbegrijpelijke gedrag van de ander.

Locatie Dag van de Ervaringsdeskundige

De locatie van de Dag van de Ervaringsdeskundige is bekend. Deze inspirerende dag zal gaan plaatsvinden in het Twentse Hengelo. Hier bevindt zich het Hazemeijer Terrein, een voormalige textielfabriek.

NHETwerkbijeenkomst 8 maart

8 Maart aanstaande organiseert Netwerk HET weer een netwerkbijeenkomst. Kennismaken, kennis uitwisselen en nieuwe samenwerkingen stimuleren staan allemaal weer op de agenda. Ook gaan we samen in gesprek over het thema scholing, want er is veel goed aanbod in Twente! Locatie is Prismare op het Roombeek te Enschede, van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Donderdag 11 april Dag van de Ervaringsdeskundige

De datum van de dag van de ervaringsdeskundige is op donderdag 11 april. Eerder werd al bekend dat de landelijke dag in 2019 in Twente plaats vindt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door 7 organisaties in Overijssel, die met herstel en ervaringsdeskundigheid te maken hebben. De organisatie geeft binnenkort de locatie van de dag vrij. Eén tip van de sluier: het wordt geen Enschede. De organisatie zoekt nog ideeën voor workshops en mensen / organisaties die op de infomarkt willen staan. Heb je interesse, dan kun je nu al mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanmelden voor de dag kan over enkele weken. Wil je als eerste op de hoogte zijn, wordt dan lid van de Facebookgroep.

Landelijke Dag van de Ervaringsdeskundige

De landelijke Dag van de Ervaringsdeskundige (LDVDED) vindt rond 1 april 2019 plaats in Twente. De DVDED is een jaarlijks evenement voor en door ervaringsdeskundigen dat sinds 2016 wordt georganiseerd. Eerdere edities vonden plaats in Venlo, Groningen en Heiloo. De kandidatuur van Twente wordt gedragen door ervaringswerkers uit zes kleine en grote organisaties: Wopit, MensdoorMens, Bureau Herstel, RIBW GO, Intact en Ixta Noa. De initiatiefnemers kunnen nu aan de slag om een boeiend programma samen te stellen.

www.dvded.nl

WMO- Adviesraad zoekt nieuwe leden

De WMO- adviesraad in Almelo zoekt nieuwe leden met een achtergrond in de GGZ. Iedereen die vanuit kennis, ervaring of interesse mee wil praten over het beleid van de gemeente is welkom. De adviesraad valt onder de koepel Almelo Sociaal.

Voorzitter Hidde Visser: "De raad komt zo'n tien keer per jaar bij elkaar. Wij hebben een goed contact met de ambtenaren en worden vaak van te voren ingelicht over de nieuwste plannen. Dit betekent wel dat er veel te lezen en te overleggen valt".

Ben jij iemand die (liefst overdag) voldoende tijd en zin heeft om mee te denken? Reageer dan via de mail naar secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info via de website www.almelosociaal.nl

Uitnodiging NHET werkbijeenkomst 27 september

NHETwerkbijeenkomst

Wanneer?        27 September 2018

Hoe laat?         15.00 uur tot 17.00 uur   Inloop vanaf 14.30 uur

Waar?              Intact Herstel en Zelfhulp (Tactus)  Raiffeissenstraat 40 Enschede

 

Het is weer de hoogste tijd voor een NHET werkbijeenkomst! Een moment om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, geïnspireerd te raken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. De ervaringsdeskundigheid gaat al enige tijd voorbij de grenzen van de GGZ en verslavingszorg. Op thema's als armoede en schulden of fysieke beperkingen wordt steeds meer gedeeld en ook Wijkteams zetten ervaringsdeskundigheid in. Dit mag natuurlijk nog veel meer! En daarvoor is de ontmoeting hard nodig. Komt dus allen! Neem uw collega mee en kom mee praten over het beroep Ervaringsdeskundigheid en de toekomst ervan.

Aanmelden kan door te mailen naar Denise Bosma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar gewoon binnen lopen mag ook zeker.

Saxion streeft naar HBO- opleiding Ervaringsdeskundige in 2019

Hogeschool Saxion wil in het studiejaar 2019-2020 starten met een HBO- opleiding tot ervaringsdeskundige. Overijssel zou hiermee, na Groningen en Eindhoven, de derde regio zijn waar zo'n AD- opleiding wordt aangeboden. De Hogeschool overlegt nu met het werkveld over de invulling van de studie en over de afzetmogelijkheden.

Via een Associate Degree (AD) bied Saxion een studie aan die tussen MBO en HBO inligt. Als student volg je een 2- jarige opleiding Sociaal Werk met het uitstroomprofiel Ervaringsdeskundigheid. Je sluit de opleiding af met een wettelijke graad en (dus) met een diploma. Desgewenst kun je na de AD nog doorstromen naar het derde jaar van het Social Work om je HBO af te ronden.

"Debuut" leergang Familie- Ervaringsdeskundigheid in Enschede

Saxion heeft in intensieve samenwerking met Stichting Informele Zorg Twente, Mediant (Bureau Herstel) en Tactus Verslavingszorg (Intact Herstel en Zelfhulp) de Leergang Familie- Ervaringsdeskundigheid ontwikkeld. Instellingen zijn sinds 2017 verplicht om actiever te zijn op het gebied van familiebeleid. De Leergang Familie- Ervaringsdeskundigheid zorgt ervoor dat de familie- ervaringsdeskundige voldoende toegerust is om deze nieuwe rol te vervullen. Start van de Leergang is in september 2018 op Saxion locatie Enschede.

Cursus Photovoice

Start binnenkort! Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meld je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan.

Thema Avond Bureau Herstel

Iedere donderdag is er een thema avond bij Trefpunt Bureau Herstel.

'Kom en laten wij elkaar inspireren.'

Lees meer

Opening Trefpunt Bureau Herstel

Het trefpunt Bureau Herstel is geopend op: 

Maandag t/m vrijdag van 11.30 tot 13.30 uur. 

Thema avond: donderdag van 18.30 tot 20.30 uur. 

De onderwerpen voor deze maand.

 

Je kunt terecht voor allerlei informatie over Herstel, cursusmogelijkheden en een goed gesprek met een ervaringsdeskundige.

TOT ZIENS IN HET TREFPUNT!