Image Map

Wat is Mijn Herstel?

Herstel is de eigen REGIE over een volwaardig leven terug krijgen.

Een leven met meer voldoening. Een leven waarin hoop een plaats heeft, ondanks je psychische beperkingen. Geloof in eigen kracht. Een persoonlijk en uniek proces, dikwijls opgestart vanuit een situatie van rouw en (rol)verlies.

‘Wat sas, as dös was kaans?’

(Wat zou je doen, als je doet wat je kunt?)

'Herstellen is een persoonlijk en uniek proces, waarin iemand de draad weer probeert op te pakken en zijn/ haar leven opnieuw inhoud en richting probeert te geven' (Anthony, 1993).

Dit proces geeft je een nieuw zelfgevoel en identiteit. Herstel is hierbij niet hetzelfde als genezen. Herstel is meer een manier van leven; van het leiden van een bevredigend, hoopvol en zinvol leven, mét de beperkingen die je psychische klachten met zich meebrengen. Herstel gaat over de manier waarop je met je beperkingen omgaat. Het veronderstelt een actieve vorm van accepteren: niet berusten in alles wat je niet meer kunt, maar kijken naar de mogelijkheden die je nog wel hebt.

Bij Bureau Herstel, initiatiefnemer van deze website, werken zo'n 30 mensen die dit herstelproces waarmaken. Zij zetten zich in voor cliënten binnen de GGZ (fulltime, parttime, betaald, vrijwillig, op een afdeling, bij Trefpunt Bureau Herstel) met de drive iets te kunnen betekenen in het herstel van een ander.

Neem contact op met één van onze medewerkers per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 053-4755399 (zie openingstijden) of loop gewoon eens binnen. 

Openingstijden Trefpunt Bureau Herstel: maandag tot en met vrijdag 11:30-13:30 uur.

Meer informatie over herstel: Kenniscentrum Phrenos