Image Map

Vrijwilligerswerk Bureau Herstel

Welke mogelijkheden zijn er voor vrijwilligerswerk bij Bureau Herstel?

De ervaringsdeskundigen, die op vrijwillige basis in dit Bureau Herstel werken, zijn eigen coaches in herstel. Kern van hun taak is het bijdragen aan het herstelproces van de cliënt door deze ervaringen op te laten doen en hoop terug te geven. Vanuit de eigen ervaringen probeert de ervaringsdeskundige diens persoonlijke stapjes tot herstel over te dragen aan de cliënt.

Dit kun je doen door bij te dragen aan:

  • Tussen de middag inloop
  • Diverse cursussen
  • Thema avond
  • Diverse activiteiten voor en door cliënten

Meer informatie kun je krijgen bij de inloop, iedere werkdag van half 12 tot half 2 geopend. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De inloopmogelijkheid van Bureau Herstel draagt bij aan verkenning en oriëntatie op herstel, herstelcursussen, reflectie op het eigen herstelproces en geeft hoop en inspiratie door de basis van ervaringsdeskundigheid.

Daarnaast is informatie en documentatie te vinden over (landelijke) lotgenotengroepen, patiëntenverenigingen, regionale en landelijke (ervaringsdeskundige) initiatieven zoals 'Iets Drinken', Auticom, Rouwverwerking, Vriendenhuis; kan men inspiratie opdoen van (de presentatie van) herstelverhalen van anderen, kennismaken met herstelwerkboeken en met het antistigmaspel 'Steekje los'. 

De kaartjes van het spel 'Steekje los', kunnen ook zonder het spel gebruikt worden als 'Herstelkaartjes'. Herstelkaartjes zijn een middel om de dialoog over herstel op gang te brengen. Het zijn vragen, die de cliënt en de coach/begeleider de gelegenheid geven om door te vragen, om dieper op bepaalde zaken – die zij op dat moment belangrijk vinden – in te gaan.

N.B. Voorwaarde om als ervaringsdeskundige te kunnen werken bij Bureau Herstel is het hebben gevolgd van de cursus 'Werken met Eigen Ervaring'.