Image Map

Podcasts - Over Herstel

Hoe beïnvloed een psychische kwetsbaarheid je leven? Hoe kun je leren van een moeilijke periode en valkuilen in de toekomst misschien voorkomen? Of beter leren vallen? Wat betekent herstellen voor iemand? Over deze onderwerpen en meer gaat de podcast 'Over Herstel'.

Over Herstel | Aflevering #1 - Introductie Sjors en Ruben
Afspelen

Sjors en Ruben hebben elkaar leren kennen tijdens de cursus 'Herstellen Doe Je Zelf' die ze bij Mediant Hengelo in 2018 hebben gevolgd. Na de laatste bijeenkomst waren ze nog lang niet uitgepraat over dit onderwerp. Ze vervolgen het gesprek met uiteenlopende gasten die ervaring hebben met de GGZ vanuit verschillende invalshoeken en rollen.

Over Herstel | Aflevering #2 - David Dé Dijksman
Afspelen

David is ervaringswerker bij Mediant in Enschede. In deze aflevering vertelt hij hoe hij op dit punt is gekomen aan de hand van zijn herstelverhaal. Hoe kun je omgaan met depressies en verslaving? Wat hebben veelvuldige opnames met hem gedaan? Hoe is hij gevormd tot de persoon die hij vandaag is? En hoe kan hij daar anderen mee helpen? Daarover en meer gaan Sjors en Ruben in gesprek met David.